JesseBrouwer

Jesse Brouwer

Information Security Officer

“In oktober 2021 heb ik mijn HBO-opleiding Security Management afgerond aan de hogeschool Saxion. Tijdens mijn afstudeertraject bij VHP Security Paper heb ik een adviesrapport geschreven over het updaten van de Risk Assessment van de papierfabriek. De adviezen heb ik na het behalen van mijn opdracht mogen uitvoeren in de praktijk.

Na het uitvoeren van mijn adviezen uit mijn afstudeeropdracht ben ik vanaf april 2022 begonnen met het traineeship Cyber Security bij Breinstein. In mijn tijd bij Breinstein heb ik via de Antwerpen Management School een masterclass cybersecurity gevolgd, die ik in februari 2024 heb afgerond. Gedurende mijn twee jaar bij Breinstein was ik gedetacheerd bij Skal Biocontrole, hier heb ik veel ervaring opgedaan in het vakgebeid van cybersecurity. Ik ben hier voornamelijk bezig geweest met het uitvoeren van een Risk Assessment en het implementeren van een Information Security Management Systeem. Deze onderdelen hebben allemaal meegeholpen om Skal Biocontrole te laten voldoen aan de Baseline Informatiebeveiliging Overheid. 

Bij veel bedrijven wordt informatiebeveiliging gezien als een verplichting vanuit wetgeving of vanuit compliance. Voor mij is het belangrijk om bedrijven eerst te laten inzien wat informatiebeveiliging brengt voor hun organisatie. Informatiebeveiliging moet een toegevoegde waarde zijn aan het bedrijf, niet alleen een ‘moetje’ vanuit wetgeving of compliance. Ik help uw bedrijf graag met het opzetten en professionaliseren van uw security organisatie”.