Metingen

Meten is weten!

Meten is weten! Om te kunnen bepalen of je Security Awareness Programma effectief is, is het belangrijk om regelmatig metingen uit te voeren. Hiermee krijg je inzicht in de huidige stand van zaken en kun je bepalen welke stappen er nog gezet moeten worden om de beveiliging te verbeteren.  Er zijn verschillende soorten metingen die je kunt uitvoeren op het gebied van security awareness. Hieronder vind je een aantal voorbeelden: 

Een nulmeting geeft inzicht in de huidige kennis en bewustwording van medewerkers op het gebied van cybersecurity. Dit is de basis waarmee je kunt bepalen waar je staat en welke doelen je wilt bereiken. 

SANS staat voor ‘Security Awareness Maturity Model’. Een SANS-meting geeft inzicht in de volwassenheid van het security awareness programma van een organisatie en waar er nog verbeteringen mogelijk zijn. 

Door middel van een phishing-simulatie kun je testen of medewerkers in staat zijn om phishing-e-mails te herkennen en juist te handelen. Zo kun je bepalen welke medewerkers extra training nodig hebben op dit gebied. 

Bij een social engineering-test worden medewerkers blootgesteld aan een nepaanval om te zien hoe zij hierop reageren en of zij de juiste acties ondernemen. 

Tailor-Made Digital Marketing

Maak het meetbaar

Door regelmatig metingen uit te voeren, kun je de effectiviteit van je Security Awareness Programma verbeteren en je medewerkers steeds beter voorbereiden op de gevaren van cybercriminaliteit.