Security Awareness Programma

Een effectief programma

Een goed opgezet Security Awareness Programma is van essentieel belang voor iedere organisatie dat waarde hecht aan informatiebeveiliging. Maar waar begin je en hoe zorg je ervoor dat je programma effectief is? 

Bij BOEM Consultants helpen we organisaties bij het opzetten van een effectief Security Awareness Programma. We werken volgens een methodische aanpak en beginnen altijd met een uitgebreide analyse van de huidige situatie. Op basis hiervan bepalen we samen met de klant de doelstellingen van het programma en de te behalen KPI’s. 

Metingen

Daarnaast zorgen we voor duidelijke metingen om de voortgang van het programma te volgen en bij te sturen waar nodig. We doen dit onder andere door het uitvoeren van phishingtests en het verzamelen van feedback van medewerkers. Op deze manier krijgen we inzicht in de behoeften en risico’s van de organisatie op het gebied van informatiebeveiliging. 

Effectiviteit meten
92%
KPI’s voor Security Awareness
89%

Tailor-Made Digital Marketing

Bijdragen aan de bewustwording van cybersecurity

Onze aanpak omvat ook het trainen van zogenaamde “security champions” binnen de organisatie, die fungeren als aanspreekpunt voor hun collega’s en bijdragen aan de bewustwording van medewerkers. 

We bieden ook de mogelijkheid om ons te laten ondersteunen tijdens de jaarlijkse cybersecurity maand. Hierbij organiseren we verschillende evenementen en activiteiten om de bewustwording van cybersecurity bij medewerkers te vergroten.